Hogyan válaszd ki a tökéletes röplabda cipőt?

Hogyan válaszd ki a tökéletes röplabda cipőt?

2022.11.01. 9 perces olvasási idő

A megfelelő röplabda cipő elengedhetetlen a pályán nyújtott teljesítményedhez. Erőteljes elugrások, gyakori talajra érkezések és kiszámíthatatlan mozgások. A megfelelő cipő azonban mindenkinek mást jelent. Találd meg a tiédet!

Nem létezik mindenki számára tökéletes röplabda cipő. Hogyan? Mert minden ember különböző - más a testtartása, a lábformája, a játékpozíciója, az igényei és a céljai. Találd meg a TÖKÉLETES röplabda cipőt a WePlayVolleyball segítségével.

A minőségi röplabda cipők alapvető jellemzői

Olvasd el az öt alapvető szempontot, amelyre minden minőségi röplabda cipő esetében számíthatsz:

Stabilitás - Üss vagy blokkolj. Minden alkalommal, amikor a röplabdapályán mozogsz, stabilnak, biztonságosnak és magabiztosnak kell érezned magad. A megfelelő lábbeli a stabilitás sarokköve. 

Tapadás - A kiváló minőségű gumitalp nagyszerű kapcsolatot biztosít a felülettel és csökkenti a csúszás veszélyét a padlón.

Párnázottság - A kemény ütések és a dinamikus szerelések teszik ki a pályán töltött idő nagy részét. Ezért a cipőkbe habszivacs párnázó elemeket építettek be, hogy tompítsák a talajra érkezést és enyhítsék az ízületekre nehezedő nyomást. 

Kényelem és tartósság - A cipő belsejében található kényelmes anyagok gondoskodnak a komfortról, míg a felsőrész strapabíró anyagai biztosítják, hogy ellenálljon a sérüléseknek.

Légáteresztés - A fent említett tartósság ellenére a cipő kívülről lélegző és optimális klímát tart fenn a cipőben. 

A WePlayVolleyball csapatának van egy egyszerű útmutatója ahhoz, hogy megtaláld a TÖKÉLETES RÖPLABDA CIPŐT! Válaszolj négy alapvető kérdésre:

1. kérdés - Milyen típusú játékos vagy?

A WePlayVolleyball oldalon a cipőket két kategóriába soroljuk:

 • Középmagas szárú cipők - Cipők erősebb játékosoknak és azoknak, akiknek maximális stabilitásra van szükségük a boka területén. Leginkább az ütők vagy blokkolók számára alkalmas, akik gyakran ugranak, majd a kemény felületre csapódnak. A masszívabb konstrukció miatt a cipőknek nagyobb a súlya. 
 • Alacsony szárú cipők - Cipők más pozíciókban játszó kisebb játékosok számára, akiknek optimális stabilitásra van szükségük, de szeretnék maximalizálni dinamikus potenciáljukat. A cipők könnyebbek és gyorsabbak a kisebb súly miatt.

Adidas2. kérdés - Milyen a játékstílusod?

Egy másik szempont a röplabda cipő kiválasztásakor a játékstílusod. Milyen kategóriákba tartoznak?

 • Erő -Cipők erősebb játékosoknak, akik számára a stabilitás a legfontosabb. 
 • Sebesség - Cipők olyan játékosoknak, akik minden labdához elsőként akarnak odaérni. 
 • Ugrás - Cipő azoknak a játékosoknak, akik szeretnék maximalizálni a felugrásukat egy ütésnél vagy blokkolásnál. 
 • Semleges - Cipő azoknak a játékosoknak, akik nem biztosak benne, hogy milyen stílusban játszanak vagy a fenti stílusok mindegyikéből szeretnének egy kicsit.

Mizuno3. kérdés - Milyen felületen játszol?

Három alapvető felület van, amelyen játszhatsz - fedett pálya, szabadtéri pálya vagy strandröplabdapálya.

 • Beltéri cipő - A beltéri mérkőzésekhez olyan cipőre van szükség, amelynek talpa megbízható tapadást, csúszásgátló funkciót és kemény felületeken történő ütközések esetén párnázó réteget biztosít. A legújabb technológia nagyszerű energia-visszanyerést is biztosít, hogy minden mozdulatod gyors és dinamikus legyen.
 • Kültéri cipő - Ha a szabadban, kemény felületen játszol, viselj olyan röplabda cipőt, amelynek szilárd talpa van és párnázó réteggel rendelkezik, hogy tompítsa az ütéseket. 
 • Strandröplabda zokni - A strandröplabdának speciális felülete van, amelyen a játékosok mezítláb játszanak. Ha kényelmetlen vagy túl hidegnek találod a homokot, választhatsz speciális neoprén strandröplabda zoknit, amely megakadályozza, hogy a homokszemek a zokni alá kerüljenek.

návleky4. kérdés - Milyen méretet válassz?

A megfelelő méret kiválasztása elsősorban a biztonság és a stabilitás miatt fontos játék közben. A cipő ne nyomjon kényelmetlenül, ugyanakkor a lábad ne mozogjon benne. Bevált módszer a lábujj és sarok közötti távolság mérése (cm-ben). A könnyebbség kedvéért előbb rajzold papírra a lábat, majd megmérheted. Ne feledd, hogy a méretek márkánként kissé eltérnek, ezért mindig ellenőrizd a gyártó mérettáblázatán a számot. 

Minden információ és tulajdonság megtalálható a WePlayVolleyball webáruházban a cipő leírásában, így mindig tudni fogod, hogy mivel fogsz pontot szerezni!

WePlayVolleyball és fenntarthatóság

Törődünk a környezettel, ezért újrahasznosított anyagokból készült röplabda cipők széles választékát kínáljuk. Viselj fenntartható röplabdacipőt és tegyél velünk egy zöld lépést előre! A felhasznált újrahasznosított anyagok konkrét mennyiségét a termékleírásban találod. 

Tippek röplabdacipő sikeres választásához

 • Válassz cipőt szaküzletekben - A röplabda szaküzletekben kapható cipők garantálják a minőséget, de mi jobb még ennél is? A WePlayVolleyball csapata profikból áll és készen áll arra, hogy segítsen neked a választásban, hogy a legjobb formádat hozhasd!
 • Adj magadnak teret a választásra -Akár az üzletben, akár online választasz, hagyj időt magadnak. Tudj meg minden információt a cipőről és ne félj más, téged érdeklő dolgokról is kérdezni. 
 • Az igényeid megváltoznak - A lábfej változása, sérülések vagy új mozgásformák miatt előfordulhat, hogy a jelenlegi cipőtípusod már nem illik rád. Ez egy gyakori eset és azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy bővítsd a látókörödet és új cipőket próbálj ki! 
 • Ne habozz kapcsolatba lépni velünk - Ha új vagy a röplabdában, ne habozz, fordulj csapatunkhoz. Szakembereink szívesen segítenek neked cipőt választani. Az e-mail címet vagy a telefonszámot a weboldalunk jobb felső sarkában találod.

Inspirálódj a legnépszerűbb modelljeinkből!

 

 

 

 

 

 

 

ATTACK ONE 2.0
kempa
HYPERSET OLYMPIC EDITION
nike
NETBURNER BALLISTIC FF 2 W
asics
WAVE LUMINOUS 2 W
mizuno
METARISE
asics
METARISE
asics
WAVE LIGHTNING NEO2
mizuno
Attack Mid
kempa
WAVE LIGHTNING NEO2
mizuno
SKY ELITE FF MT 2 W
asics
WAVE LIGHTNING Z8 MID
mizuno
WAVE LIGHTNING Z8 MID W
mizuno
Előző
Következő